Parochie HW grafrechten

Verlenging grafrechten
Per 1 januari 2011 zijn van diverse graven de grafrechten vervallen en de contactpersonen hebben hiervan een schrijven ontvangen. De beheercommissie wil aan alle parochianen uitleg geven over de regels hieromtrent:
•           Grafplaatsen vervallen waar 20 jaar geleden een eerste begraving plaatsvond.
•           Grafplaatsen vervallen waar 10 jaar geleden een verlenging plaats vond.
Wanneer tussen 1991 en heden in het graf een bijstelling heeft plaatsgevonden, zijn de grafrechten voor een aantal jaren verlengd en is nu geen bijdrage verschuldigd. Wie in de administratie als rechthebbende staat vermeld, heeft bericht ontvangen dat de grafrechten voor dit graf zijn vervallen.
 
De rechthebbende
Rechthebbende is degene op wiens naam de grafakte is verstrekt. Conform het kerkhofreglement is er voor ieder graf slechts één rechthebbende, die geacht wordt denabestaanden in rechten te vertegenwoordigen. Uiteraard is het de bedoeling dat de rechthebbende overleg pleegt met de overige belanghebbenden inzake het al dan niet verlengen van het grafrecht. Mocht de rechthebbende in deze in gebreke blijven, dan valt dit buiten aansprakelijkheid van de beheerscommissie of verantwoordelijkheid van de parochie.
 
De rechthebbende wijzigen
Zoals op de indertijd aangereikte grafakte vermeld, is het altijd mogelijk een andere rechthebbende aan te wijzen. Dit dient dan wel schriftelijk te gebeuren door middel van een daarvoor bestemd formulier, dat de namen en handtekeningen bevat van alle belanghebbenden. Wie zich als rechthebbende beschouwt en geen bericht heeft ontvangen of wie een formulier tot wijziging van rechthebbende wil ontvangen, gelieve contact op te nemen met de administratie van de parochie: Zus en Kees Linschoten, Westelbeersedijk 6a, 5529 NH Casteren tel. 0497-681485.
 
Grafrechten verlengen
Het is mogelijk de grafrechten te verlengen voor een periode van tien jaar mits het grafteken nog in goede staat is. Voor de verlenging van grafrechten voor een periode van tien jaar gelden de volgende bedragen:
•           Voor een kindergraf € 230,-
•           Vooreen enkel en dubbel graf € 455,-
 
Indien je de grafrechten wil verlengen zul je voor de op de brief vermelde datum moeten hebben betaald. Als je besluit tot ruiming over te gaan, dan zal dit schriftelijk aan de beheercommissie kenbaar gemaakt moeten worden. Volgens het kerkhofreglement is de parochie gerechtigd, drie maanden nadat de grafrechten zijn verstreken, het grafteken en andere voorwerpen te verwijderen. Uiteraard kun je ook zelf zorgdragen voor de verwijdering van het grafteken.
Over aard en tijdstip van de daartoe nodige werkzaamheden dien je te overleggen met de beheerder van de begraafplaats, Bert Coolbergen, Zandstraat 3a 5529 AP Casteren tel. 0497 681330.
 
 
 

Agenda

juni 2019
madiwodovrzazo
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Contact en social media

      
>E-mail de redactie

Openbare dorpsraadvergaderingDinsdag 18 juni om 20.00 uur in Den Aord.
>Uitnodiging

Statistieken

8 bezoekers online
Vandaag: 88 unieke bezoekers
Deze week: 297 unieke bezoekers
Totaal: 111689 unieke bezoekers