Parochie HW grafrechten

Verlenging grafrechten
Per 1 januari 2011 zijn van diverse graven de grafrechten vervallen en de contactpersonen hebben hiervan een schrijven ontvangen. De beheercommissie wil aan alle parochianen uitleg geven over de regels hieromtrent:
•           Grafplaatsen vervallen waar 20 jaar geleden een eerste begraving plaatsvond.
•           Grafplaatsen vervallen waar 10 jaar geleden een verlenging plaats vond.
Wanneer tussen 1991 en heden in het graf een bijstelling heeft plaatsgevonden, zijn de grafrechten voor een aantal jaren verlengd en is nu geen bijdrage verschuldigd. Wie in de administratie als rechthebbende staat vermeld, heeft bericht ontvangen dat de grafrechten voor dit graf zijn vervallen.
 
De rechthebbende
Rechthebbende is degene op wiens naam de grafakte is verstrekt. Conform het kerkhofreglement is er voor ieder graf slechts één rechthebbende, die geacht wordt denabestaanden in rechten te vertegenwoordigen. Uiteraard is het de bedoeling dat de rechthebbende overleg pleegt met de overige belanghebbenden inzake het al dan niet verlengen van het grafrecht. Mocht de rechthebbende in deze in gebreke blijven, dan valt dit buiten aansprakelijkheid van de beheerscommissie of verantwoordelijkheid van de parochie.
 
De rechthebbende wijzigen
Zoals op de indertijd aangereikte grafakte vermeld, is het altijd mogelijk een andere rechthebbende aan te wijzen. Dit dient dan wel schriftelijk te gebeuren door middel van een daarvoor bestemd formulier, dat de namen en handtekeningen bevat van alle belanghebbenden. Wie zich als rechthebbende beschouwt en geen bericht heeft ontvangen of wie een formulier tot wijziging van rechthebbende wil ontvangen, gelieve contact op te nemen met de administratie van de parochie Heilige Apostelen PetrusPaulus.
 
Grafrechten verlengen
Het is mogelijk de grafrechten te verlengen voor een periode van tien jaar mits het grafteken nog in goede staat is. Voor de verlenging van grafrechten voor een periode van tien jaar gelden de tarieven zoals vermeld in het overzicht van kosten van de parochie Heilige Apostelen PetrusPaulus
 
Indien je de grafrechten wil verlengen zul je voor de op de brief vermelde datum moeten hebben betaald. Als je besluit tot ruiming over te gaan, dan zal dit schriftelijk aan de beheercommissie kenbaar gemaakt moeten worden. Volgens het kerkhofreglement is de parochie gerechtigd, drie maanden nadat de grafrechten zijn verstreken, het grafteken en andere voorwerpen te verwijderen. Uiteraard kun je ook zelf zorgdragen voor de verwijdering van het grafteken.
Over aard en tijdstip van de daartoe nodige werkzaamheden dien je te overleggen met de beheerder van de begraafplaats, Harrie Verbaant, tel. 0497 681927
 
 

Agenda

oktober 2020
madiwodovrzazo
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Contact en social media

      
>E-mail de redactie

Corona per week

Wijzigingen vanwege Coronavirus


* Den Aord aangepast open

* Casters Vervoer staakt dienstregeling
* De Goei Kaomer stopt weer, tot nader bericht
* KBO stopt alle activiteiten
* Welfare stopt, tot nader bericht
* Aordètig Eten stopt, tot nader bericht
* Geen voetbal- en korfbalactiviteiten
* Geen repetities Muziekvereniging St. Willibrordus

Sport

VV Casteren   NeCa 
  
>Wedstrijdverslagen    
Vanwege het coronavirus is de amateursport tijdelijk stilgelegd.

Statistieken

5 bezoekers online
Vandaag: 25 unieke bezoekers
Deze week: 595 unieke bezoekers
Totaal: 136489 unieke bezoekers
 
Baevo