Nieuws

Heb je nieuws voor Casteren.Net? Stuur je bericht naar nieuws[ANTISPAM]casteren.net.


>Vol programma tijdens jaarvergadering KBO


Geplaatst op: 15-04-2019

Of het aan de keuze voor de vrijdagmiddag lag, wist voorzitter Harrie Tholen niet te zeggen, maar de opkomst tijdens de jaarvergadering bleef met ruim 50 leden sterk achter ten opzichte van eerdere jaarvergaderingen. Namens het bestuur van KBO Brabant was Leo Bisschop aanwezig. Hij is belangenbehartiger voor de zaken die bij de ouderen spelen zoals geschikte huisvesting, pensioen, zorg en verlenging van rijbewijzen voor mensen die 75 jaar worden. 

De voorzitter haalde activiteiten aan die worden georganiseerd en goed lopen zoals het koersballen op maandag, diverse excursies, beter bewegen op donderdag, fiets- en wandelactiviteiten op dinsdag en het kaarten op donderdag. Voor de filmmiddagen was minder belangstelling en deze zullen daarom het komend jaar niet meer doorgaan. Er was een woord van dank aan de bezorgers van het ouderenmagazine 'Ons' en aan de bestuurders en beheerders van Den Aord voor de prettige samenwerking. Verder werd medegedeeld dat de Welfare vanaf 1 januari 2019 onder de KBO zal vallen en niet meer onder het Rode Kruis. De gezamenlijke KBO's van de kring Bladel organiseren ook in 2019 weer een aantal zomeractiviteiten.

Er werden drie jubilarissen in de bloemetjes gezet. Jan en An Wouters waren 25 jaar lid en Adriaan Sterken, oud-bestuurslid, was ook 25 jaar lid. De voorzitter overhandigde ook een oorkonde.

Er werden nog enkele activiteiten onder de aandacht gebracht die in 2019 plaatsvinden zoals een excursie naar De Koepel in Breda op 9 mei, een busreis naar Harderwijk op 13 juni, de grote fietstocht op 3 juli en de high tea, die wordt verzorgd door de St. Jansschool in oktober. Verder staat op 28 augustus Happen & Stappen gepland, op 6 november de Elisabethviering en op 18 december de Kerstviering.
Penningmeester Fred Jansen gaf uitleg over inkomsten en uitgaven van de vereniging. 

Na een korte pauze was het de beurt aan Cees Prinsen met zijn verhalen over de inhoud van 'de meidenkist'. In de vooroorlogse periode was het heel gewoon dat meisjes die de lagere school hadden afgesloten gingen "dienen". Zij trokken dan in bij een boerengezin met kost en inwoning. Hun bezittingen werden in die tijd bewaard en meeverhuisd in een meidenkist. Er kwamen bekende en ook onbekende spullen uit de kist tevoorschijn waar Cees de nodige uitleg en verhalen bij vertelde. Een wollen borstrok die toch wel erg pikte, Sunlight zeep, uitwasbaar maandverband dat achter de lakens op de zolder te drogen werd gehangen. een katechismus en een boekje over de etiquette aan tafel. Na de trekking van een loterij waren er schalen met belegde broodjes en werd de bijeenkomst afgesloten.


Agenda

augustus 2019
madiwodovrzazo
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Contact en social media

      
>E-mail de redactie

Op 1 september MTB eiertocht

Sport

Casteren 1   NeCa 1
 
Bergeijk 1   vrij
Zo. 1 sept.    
14:30 uur    
>Wedstrijdverslagen    

Statistieken

10 bezoekers online
Vandaag: 97 unieke bezoekers
Deze week: 391 unieke bezoekers
Totaal: 114533 unieke bezoekers